• Raňajky
  • Večera

Opečená hliva s paprikou, špenátom a medvedím cesnakom

Ľahké zeleninové jedlo ideálne na raňajky alebo večeru, ktoré však dostatočne zasýti. Hliva má v kuchyni všestranné využitie a priaznivé účinky na náš organizmus, posilňuje imunitný systém, mozog a srdce. Medvedí cesnak má silné protizápalové účinky, znižuje vysoký krvný tlak a posilňuje imunitu.
4
15 minút
140 kcal

Ingrediencie

6-8 ks hlivy
1 paprika
1 šálka baby špenátu
medvedí cesnak
soľ
korenie
2PL olivového oleja
8 menších krajcov kváskového chleba
½ šálky nastrúhaného tvrdého syra
žerucha

Postup

Nakrájanú hlivu a papriku opečieme na oleji, okoreníme, osolíme, podlejeme trochou vody
a dusíme cca 5 min. Keď je zmes hotová pridáme do nej nakrájané lístky baby špenátu
a medvedieho cesnaku. Podávame s hriankami, ktoré posypeme nastrúhaným syrom
a žeruchou.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram