Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky osolíme a pridáme 1 PL olivového oleja a necháme ich odstáť cez noc v chladničke, budú krehkejšie a chutnejšie (avšak, ak by sme na to zabudli alebo by sme nestíhali nemusíme). Mäso zmiešame s najemno nastrúhaným zelerom. Pridáme zemiakový škrob (solamyl), vajce, kurkumu, sušený cesnak a nakrájanú vňať z jarnej cibuľky.
Na plech dáme papier na pečenie, ktorý potrieme 1 PL olivového oleja a z pripravenej zmesi vytvoríme placky (1PL lyžica = 1 placka, vyjde nám asi 12 kúskov). Pečieme ich v rúre na 200 °C cca 20 min. (kto chce môže ich aj opražiť na panvici, budú však mastnejšie).
Pyré: Hrášok uvaríme s nakrájanými zemiakmi v osolenej vody. Po uvarení vodu zlejeme do nádoby a postupne, podľa potreby, ju pridávame pri mixovaní do zmesi. Do kaši pridáme maslo a mleté čierne korenie. Pyré môžeme vymixovať do hladka alebo v ňom nechať aj kúsky hrášku (podľa chuti) a posypeme čiernou rascou. Môžeme podávať s bielym jogurtom posypaným práškovým chilli.