• Obed
  • Večera

Tuniakovo-brokolicové karbonátky s batátmi

Tuniak je výbornou potravinou, ktorá by určite nemala chýbať vo vyváženom jedálničku. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, minerály, vitamíny B6, B12, vitamín A... Kombináciu s brokolicou si určite zamilujete. Ako príloha sa hodí aj šalát.
4
35 minút
500 kcal

Ingrediencie

1 malá brokolica

1 konzerva tuniaka v oleji

1 cibuľa

½ hrnčeka pohánky

½ hrnčeka slnečnicových semiačok

2 PL špaldovej múky

1 vajce

drvená rasca

soľ

čierne mleté korenie

sušené oregano

1 ČL sušeného cesnaku

chilli (podľa chuti)

1 hrnček strúhanky

slnečnicový olej (na opečenie karbonátok)

 

2 batáty 

biely jogurt (alebo iný dresing)

Postup

Uvaríme brokolicu, a keď vychladne nakrájame ju na malé kúsky. Pridáme tuniaka, opraženú cibuľku a uvarenú pohánku. Zmes sčasti rozmixujeme, aby zostali niektoré kúsky aj trochu väčšie. Ďalej vmiešame vajce, slnečnicové semiačka, sušený cesnak, oregano, rascu, chilli, osolíme a okoreníme. Zo zmesi formujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke. Karbonátky rozložíme na plech s papierom na pečenie  a pečieme na 200 °C cca 20 min. (v polovici času prehodíme karbonátky na druhú stranu). Podávame ich s uvareným batátmi a bielym jogurtom alebo iným dresingom.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram