• Dezert

Bezlepková jablková torta

Ak si chcete dopriať šťavnatý dezert bez výčitiek a pečenia, skúste tento recept. Jabloň je v našich končinách najbežnejším ovocným stromom, takéto ovocie je preto pre nás najvhodnejšie na konzumáciu. Obsahujú veľa vlákniny, vody, vitamínov skupiny B, majú vysoký obsah draslíka a neobsahujú cholesterol.
8
40 minút
190

Ingrediencie

240 g bezlepkových (pohánkovo-kukuričných) piškót
10 väčších jabĺk
3 PL zlatého klasu
1 vanilkový cukor
1 ČL škorice
2-3 dcl vody (záleží od šťavnatosti jabĺk)
40 g kvalitnej horkej čokolády

Postup

Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca, pridáme škoricu, vanilkový
cukor, podlejeme kúskom vody a podusíme, kým nezmäknú. Vo vode si rozmiešame zlatý
klas, vlejme ho do jabĺk a za stáleho miešania varíme cca 2 minúty (do zhustnutia).
Do tortovej formy alebo sklenej zapekacej misy vrstvíme striedavo piškóty s jablkovou
zmesou. Na vrchu posypeme tortu nastrúhanou horkou čokoládou a necháme ju vychladnúť.
Potom ju ešte dáme do chladničky, aby zatuhla.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram