• Desiata
  • Dezert

Kakaovo-perníkové ovsené keksy

Jednoduchý recept z bežne dostupných ingrediencií, ktoré určite nájdete doma. Recept pre tých, ktorí radi maškrtia. Tieto keksíky si môžete jednoducho upraviť a pripraviť aj na viac dní. Skvele sa hodia aj ku káve na desiatu alebo ako zdravší variant sladkej dobroty. Alebo aj na raňajky spolu s jogurtom.
6
35 minút
330 kcal

Ingrediencie

2 hrnčeky jemných ovsených vločiek (alebo zmes pšeničných, ovsených a žitných vločiek)
½ hrnčeka polohrubej špaldovej múky
1 hrnček nasekaných vlašských orechov
5 PL masla
3 PL medu
3 PL kakaa
½ balíčka prášku do pečiva
1 ČL perníkového korenia
cca 6 PL vody

Postup

Jemné ovsené vločky zmiešame s múkou, nasekanými orechmi, kakaom, práškom do pečiva a
perníkovým korením. Pridáme rozpustené maslo s medom (ak chceme keksíky sladšie
môžeme pridať medu viac). Suroviny poriadne premiešame, pridáme pár lyžíc vody (podľa
potreby), aby sme vytvorili cesto, z ktorého sa nám budú dať vytvarovať keksy, ktoré
rozložíme na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme približne 20
minút.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram