• Dezert

Kokosovo-ríbezľový koláč

Sladký dezert s kyslastou chuťou ríbezlí je v letných mesiacoch naozaj osviežujúci. Ríbezle obsahujú 3-krát viac vitamínu C ako citrón, majú silný antioxidačný účinok a sú bohaté na železo a majú málo kalórií.
18
40 minút
170 kcal

Ingrediencie

1 ½ hrnčeka strúhaného kokosu
1 hrnček špaldovej polohrubej múky
¼ hrnčeka slnečnicového oleja
½ hrnčeka hnedého trstinového cukru
2 vajcia
1 hrnček mlieka (môže byť aj rastlinné)
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
malá štipka soli
3-4 hrnčeky čerstvých alebo mrazených čiernych ríbezlí (príp. iné ovocie)

Postup

Vajcia, cukor, vanilkový cukor a olej spolu vyšľaháme a pridáme mlieko. K nim postupne
a poriadne primiešame suché suroviny – nastrúhaný kokos, múku, prášok do pečiva a štipku
soli. Cesto vylejeme na vymastený a kokosom vysypaný plech. Rovnomerne naň rozložíme
naň čierne ríbezle a pečieme 20-25 min. na 180 °C.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram