• Obed

Krúpy s bryndzou a opečeným údeným tofu

Prečo si tradičnú slovenskú klasiku nedopriať v zdravšej netradičnej verzii? V minulosti sa krúpky využívali v kuchyni oveľa viac. Je to naozaj všestranná a zdravá potravina, na ktorú by sa vo vyváženom jedálničku nemalo zabúdať. Medzi najväčšie výhody krúpok patrí to, že obsahujú málo kalórií, posilňujú tráviacu sústavu, pomáhajú pri znižovaní vysokého cholesterolu a v kuchyni sa dajú využiť na veľa spôsobov.
4
45 minút
460 kcal

Ingrediencie

½ hrnčeka – krúpy stredné
½ hrnčeka – krúpy perličky (jemné)
2 zemiaky
1 bryndza
2 PL kyslej smotany
1 údené tofu
1 PL masla
pažítka
soľ

Postup

Krúpy preberieme, prepláchneme, zalejeme ich vriacou vodou (2 – 2,5 hrnčeka), osolíme a varíme do ich zmäknutia (cca 35 min). Ak je potrebné, po uvarení zlejeme zvyšok vody a krúpy zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou a uvarenými nadrobno nakrájanými zemiakmi. Posypeme nakrájanou pažítkou údeným
tofu, ktoré sme si predtým opiekli na rozpustenom masle.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram