200 g – najemno postrúhanej mrkvy
100 g – jemných ovsených vločiek
50 g – pohánkových vločiek
5 PL – olivového oleja
10 PL – vody
2 vajcia
1 hrsť nasekaných vlašských orechov
1 PL celozrnnej múky
2 PL namletých ľanových semiačok
2 štipky soli
1 štipka kurkumy
koreniny, podľa chuti – bazalka, oregano, rozmarín, ... alebo majoránka, sušený cesnak
Nastrúhanú mrkvu zmiešame s olivovým olejom, vodou, vajcami (1 žĺtok si necháme na potretie). Pridáme ovsené a pohánkové vločky, orechy, namleté semiačka, soľ, kurkumu a koreniny (podľa chuti), v prípade potreby (ak je zmes príliš tekutá), pridáme trochu celozrnnej múky. Zmes rozotrime na plech, na ktorý sme si predtým dali papier na pečenie, potrieme ju žĺtkom, do ktorého sme dali 1 čajovú lyžičku vody a posypeme sézamom, čiernou rascou, orechmi a pod. Pečieme približne 20-25 minút pri teplote 200 °C. Po vychladnutí nakrájame na tyčinky alebo väčšie kúsky.