• Desiata
  • Večera

Mrkvové tyčinky

Vláčne tyčinky vhodné ako desiata alebo večera, alebo ako príloha k šalátu. Výborne sa k nim hodí jogurtovo-bylinkový dresing. Chuťovo pripomínajú haruľu pečenú na plechu. Mrkva má nízku kalorickú hodnotu, zato má však vysokú nutričnú hodnotu. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu A, betakaroténu, draslíku, je plná antioxidantov a vlákniny.
8
40 minút
200 kcal

Ingrediencie

200 g – najemno postrúhanej mrkvy

100 g – jemných ovsených vločiek

50 g – pohánkových vločiek

5 PL – olivového oleja

10 PL – vody

2 vajcia

1 hrsť nasekaných vlašských orechov

1 PL celozrnnej múky

2 PL namletých ľanových semiačok

2 štipky soli

1 štipka kurkumy

koreniny, podľa chuti – bazalka, oregano, rozmarín, ... alebo majoránka, sušený cesnak

Postup

Nastrúhanú mrkvu zmiešame s olivovým olejom, vodou, vajcami (1 žĺtok si necháme na potretie). Pridáme ovsené a pohánkové vločky, orechy, namleté semiačka, soľ, kurkumu a koreniny (podľa chuti), v prípade potreby (ak je zmes príliš tekutá), pridáme trochu celozrnnej múky. Zmes rozotrime na plech, na ktorý sme si predtým dali papier na pečenie, potrieme ju žĺtkom, do ktorého sme dali 1 čajovú lyžičku vody a posypeme sézamom, čiernou rascou, orechmi a pod. Pečieme približne 20-25 minút pri teplote 200 °C. Po vychladnutí nakrájame na tyčinky alebo väčšie kúsky.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram