• Raňajky
  • Desiata

Nátierka z lahôdkového droždia a ovsených vločiek

Jednoduchá a chutná nátierka, ktorá príjemne zasýti a vďaka lahôdkovému droždiu má zaujímavú syrovú chuť. Lahôdkové droždie navyše obsahuje vyšší obsah vitamínov skupiny B, kvalitné bielkoviny a minerály.
4
20 minút
190 kcal

Ingrediencie

80 g jemných ovsených vločiek

1 veľká cibuľa

1 mrkva

1 PL lahôdkového droždia

2 PL slnečnicového oleja

2PL slnečnicových semiačok

1 ČL balsamico redukcie

1 ČL sušeného cesnaku

soľ

čierne mleté korenie

pažítka 

Postup

Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, do ktorej pridáme balsamico redukciu. Ovsené
vločky zalejeme vriacou vodou a necháme cca 10 min postáť. Potom z nich zlejeme
prebytočnú vodu a pridáme do opraženej cibuľky a ešte pár minút všetko spolu opečieme.
Následne pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, osolíme, okoreníme, pridáme, sušený cesnak,
lahôdkové droždie, trochu vody (cca 50 ml, aby zmes mala konzistenciu nátierky) a ešte 1-2
minútky necháme na panvici opekať. Keď je nátierka hotová pridáme do nej nakrájanú
pažítku.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram