• Obed
  • Večera

Pečená tekvica s vlašskými orechmi a feta syrom

Ideálny sezónny recept vhodný ako ľahký obed alebo večera. Tekvica v kombinácii so syrom feta a vlašskými orechmi vytvorí vyváženú sladko-slanú chuť. Tekvica má málo kalórií, veľa vlákniny a karotenoidov, ktoré ochraňujú pokožku a zrak, vysoký obsah vitamínov skupiny A a pomáha znižovať cholesterol. Vlašské orechy sú výbornou výživou pre mozog.
4
50 minút
320 kcal

Ingrediencie

1 tekvica (maslová) na pečenie

1 balkánsky feta syr

2 hrste vlašských orechov 

2 PL olivového oleja

soľ

čierne korenie

2 strúčiky cesnaku

petržlenová vňať

Postup

Tekvicu nakrájame na menšie kúsky (aj so šupkou), rozložíme ju na plech s papierom na pečenie. Do olivového oleja si roztlačíme cesnak, pridáme soľ, korenie a zmesou potrieme tekvicu a dáme ju piecť do rúry na 20 minút, vyhriatej na 200 °C. Potom ju vyberieme a posypeme orechmi a feta syrom a dáme piecť na ďalších približne 20 minút. Po upečení posypeme čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram