• Obed

Placky z kuracieho mäsa a zeleru s hráškovo-zemiakovým pyré

Ešte doplním
3
40 minút
xx kcal

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 200 g zeleru
  • 1 vajce
  • 2 PL zemiakového škrobu (solamyl)
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • soľ
  • vňať z jarnej cibuľky
  • Pyré:
  • 450 g mrazeného hrášku
  • 2 väčšie zemiaky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 ČL masla
  • 3 PL bieleho jogurtu
  • čierna rasca (černuška)
  • štipka chilli

Postup

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky osolíme a pridáme 1 PL olivového oleja a necháme ich odstáť cez noc v chladničke, budú krehkejšie a chutnejšie (avšak, ak by sme na to zabudli alebo by sme nestíhali nemusíme). Mäso zmiešame s najemno nastrúhaným zelerom. Pridáme zemiakový škrob (solamyl), vajce, kurkumu, sušený cesnak a nakrájanú vňať z jarnej cibuľky. 

Na plech dáme papier na pečenie, ktorý potrieme 1 PL olivového oleja a z pripravenej zmesi vytvoríme placky (1PL lyžica = 1 placka, vyjde nám asi 12 kúskov). Pečieme ich v rúre na 200 °C cca 20 min. (kto chce môže ich aj opražiť na panvici, budú však mastnejšie). 

 

Pyré: Hrášok uvaríme s nakrájanými zemiakmi v osolenej vody. Po uvarení vodu zlejeme do nádoby a postupne, podľa potreby, ju pridávame pri mixovaní do zmesi. Do kaši pridáme maslo a mleté čierne korenie. Pyré môžeme vymixovať do hladka alebo v ňom nechať aj kúsky hrášku (podľa chuti) a posypeme čiernou rascou. Môžeme podávať s bielym jogurtom posypaným práškovým chilli.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram