• Raňajky
  • Desiata
  • Dezert

Pohánkové bezlaktózové palacinky

Palacinky z pohánkovej múky sú skvelou voľbou na pomalé víkendové rána. Pohánková múka je ľahko stráviteľná, obsahuje vlákninu, vďaka obsahu rutínu pôsobí priaznivo na cievy, je zdrojom vitamínov skupiny B, C, E a minerálnych látok ako horčík, draslík... Túto zdravú dobrotu si najlepšie vychutnáte s ovocím - ideálne sezónnym.
2
25 minút
260 kcal

Ingrediencie

1 vajce
1 dcl bezlaktózového mlieka
4 PL pohánkovej múky
malá štipka soli
štipka ľanových semiačok
1 ČL slnečnicového oleja

Postup

Ručným šľahačom rozmiešame vajce s olejom a mliekom a pridáme doň ostatné suroviny na cesto – múku,
malú štipku soli, ľanové semiačka. Ak by cesto bolo husté pridáme kúsok vody alebo mlieka. Cesto
necháme približne 10 min. odstáť. Po odstátí ho dávkujeme na rozohriatu nepriliehavú panvicu (alebo
panvicu jemne potretú olejom) – z cesta vyjdu 4 palacinky, ktoré naplníme podľa chuti – ovocím, džemom
a pod.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram