• Dezert

Ríbezľovo-tvarohový dezert

Perfektný (nielen) letný dezert, v ktorom môžete využiť akékoľvek bobuľové ovocie, ktoré je práve v sezóne. Kombinácia s ríbezľami vytvorí osviežujúcu sladko-kyslú chuť. Ríbezle obsahujú 3-krát viac vitamínu C ako citrón, majú silný antioxidačný účinok a sú bohaté na železo a majú málo kalórií.
4
10 minút
390 kcal

Ingrediencie

½ hrnčeka jemných ovsených vločiek

½ hrnčeka pohánkových vločiek

2PL strúhaného kokosu

4 PL trstinového cukru

250 g nízkotučného jemného tvarohu

250 g jogurtu/kyslej smotany

čerstvé alebo mrazené ríbezle alebo iné ovocie

Postup

Časť ríbezlí (zvyšok si necháme na ozdobenie) rozmixujeme a pridáme 2PL trstinového cukru, strúhaný kokos, ovsené a pohánkové vločky. Zmes rozdelíme na spodok pohárikov. Následne pridáme krém, ktorý si pripravíme jednoducho – zmiešaním tvarohu s jogurtom alebo kyslou smotanou a pridáme cukor. Dezert ozdobíme zvyšným ovocím a môžeme aj mätou.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram