• Obed

Vegetariánske fašírky so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou

Zdravšia verzia overenej klasiky. Z receptu si môžete jednoducho vytvoriť vegánsku variantu, stačí, ak vynecháte vajcia. Nemusíte ich ničím nahrádzať. Chuť a konzistencia je dobrá aj bez nich. Šošovica obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny potrebné na budovanie pevných svalov. Neobsahuje takmer žiadny tuk a má nízky obsah kalórií.
xx
xx
1730 kcal ale celý recept, doplním

Ingrediencie

1 cibuľa

1 hrnček ovsených vločiek

2 PL pohánkových vločiek

2 PL lahôdkové droždie (najlepšie so sladom)

1 ČL balsamicovej redukcie

2 vajcia

majoránka

medvedí cesnak

soľ

olej

1 strúčik cesnaku

strúhanka (na obaľovanie fašírok)

 

100 g – šošovice

bobkový list

čierne korenie

mletá sladká paprika

soľ

ocot

1 ČL – ryžovej múky alebo tapiokového škrobu

zemiaky

Postup

Postup:

Nakrájanú cibuľu opečieme na oleji a pridáme do nej 1 čajovú lyžičku balsamikovej redukcie a necháme ešte chvíľu cibuľu opekať. Ovsené a pohánkové vločky zalejeme horúcou vodou a necháme cca 10 min. postáť. Potom z nich zlejeme zvyšnú vodu a pridáme k cibuli a ešte chvíľu zmes spolu opečiem. Potom ju dochutíme lahôdkovým droždím, cesnakom, majoránkou, medvedím cesnakom a soľou. Zmes necháme vychladnúť (nemusí byť studená, len aby nebolo horúca) a pridáme do nej vajcia.

* Ak chceme mať vegánsku variantu, vajcia môžeme vynechať. Nemusíme ich ničím nahrádzať. Chuť a konzistencia je dobrá aj bez nich.

Zo zmesi vytvarujeme fašírky (cca 10 kusov), v prípade ak by bolo zmes málo hustá, pridáme ovsené vločky, ktoré potom obaľujeme iba v strúhanke, ktoré potom vypražíme na oleji.

 

Na prívarok uvaríme šošovicu, ktorú ochutíme bobkovým listom, čiernym korením, soľou. Keď je šošovica už takmer uvarená, zahustíme ju 1 čajovou lyžičkou ryžovej múky alebo tapiokovým škrobom, ktoré sme sa rozmiešali v 3 dcl vody a ochutili štipkou mletej sladkej papriky. Varíme ešte cca 5 min., kým prívarok nezhustne. Dochutíme octom.

 

Zemiakovú kašu spravíme klasicky, avšak nepridáme maslo a ani mlieko, ktoré nahradíme časťou vody z uvarených zemiakov.

homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram